top of page

Inre smärta och speglingar

Smärta uppstår när vi glömmer bort att se speglingarna i varje möte med de medmänniskor som triggar oss, eller på annat sätt väcker starka känslor inom oss, och tillskriver allt detta på den andra personen. Både starka positiva känslor som negativa känslor. I det negativa vi möter och ser i nära möten triggas vårt ego och där är det lätt att känna oss orättvist behandlade, maktkamper uppstår och projiceringar haglar kraftigt. I sådana lägen så känner vi oss oförstådda och vill göra allt i vår makt för att få den andre att förstå och möta oss i våra behov och uttryck. Vi sliter vårt hår och den andre upplever ofta liknande maktlöshetskänsla. Detta blir en kamp där ingen blir vinnare och där till slut kapitulationen blir den enda vägen ut.

Likaså gäller de positiva speglingarna vi ser i de nära mötena, i nära relationer. Dom positiva, kärleksfulla egenskaperna och känslorna som vi vill tillskriva en annan person. Även där är det en projicering av egot, ett förhöjande av den personen ofta förenat med förväntningar och förhoppningar och likaså där så missar vi ofta speglingen. Vi håller därmed den andre ofta ansvarig för lyckan, kärleken och euforin vi känner.

Detta fokus på omgivningen, vår utifrånstyrning, vårt bortglömmande av våra egna skuggor, både ljusa och mörka gör att vi snubblar och slår oss hårt till slut. För även i det ljusa vi ser i andra människor blir ett hårt slag mot vårt eget värde och ett förlorande av oss själva till den andra personen när vi anser att allt det fina vi upplever eller har upplevt tillsammans med den personen är bara tillskrivet just den personen.

Men kom då ihåg. Känslan finns i DIG, annars skulle du inte kunna känna det i mötet med den andre. Dom fina egenskaperna du ser i den andre bor även i DIG. Du kan se dom i den andre för att det är också du. Den andre blir bara en spegelbild för det som redan bor inom dig. Det är här det ofta uppstår beroende. Det är ofta här vi inte tror att vi kan överleva utan den andre eftersom vi tänker på allt det fina vi upplevde och allt det vackra och härliga den personen fick oss att känna. Men det var DIG du kände! Du mötte DIG!

Tack vare att du är allt detta, att du har alla dessa egenskaper och bär allt detta inom dig så kan du se det i den andre. Likaså allt negativa som du upplever som triggar dig. Att du vill att den andre ska förstå, ska se, förlåta, älskad, möta, omfamna, bekräfta osv. Allt det handlar om att du vill att DU ska göra allt detta för DIG! Det är DU som vill bli sedd, bekräftad, älskad, omfamnad, förstådd, förlåten av DIG själv.

All den kampen vi bedriver med omvärlden, den maktlösheten vi kan känna kan släppa i ett ögonblick när vi riktar vår projicering, positiv eller negativ dit där den ska vara - nämligen oss själva.

SELF LOVE! Det är DÄR allt börjar! ❤️


217 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page